Τι σκέφτεται ο Ψυχολόγος μου κατά τη διάρκεια των συνεδριών μας;

Το σημερινό άρθρο θα μπορούσε να είναι , ένα απαντητικό γράμμα προς τους πρώην, νυν και μελλοντικούς θεραπευόμενους μου και είναι μια απάντηση στο σύνηθες ερώτημα που είτε το σκέφτεστε και το ρωτάτε, είτε δεν τολμάτε να το πείτε. «Τι σκέφτεται ο Ψυχολόγος μου κατά τη
διάρκεια της συνεδρίας μας;» Γνωρίζω από την προσωπική μου εμπειρία, ότι το εύλογο αυτό ερώτημα αργά ή γρήγορα «αιωρείται» πάνω από τη συνεδρία μας και σήμερα θα σας μιλήσω για αυτά που σκέφτομαι εγώ , μιας και δεν μπορώ να γνωρίζω τι σκέφτονται οι υπόλοιποι συνάδελφοι.

Αρχικά νοιώθω πολύ χαρούμενη που είστε εδώ. Που αποφασίσατε να ξεκινήσετε αυτό το ελπιδοφόρο και δημιουργικό ταξίδι της ψυχοθεραπείας μαζί μου και με εμένα στο πλάι σας, να καταφέρετε να θεραπεύσετε και να ανακαλύψετε τον ανώτερο σας εαυτό.

Αναγνωρίζοντας την ευθύνη της θέσης μου, αυτό που πάντα εύχομαι στην αρχή των συνεδριών είναι, να καταφέρω να σας βοηθήσω ουσιαστικά και λυτρωτικά και μαζί να οδηγηθούμε στη θεραπεία σας!

Όσο προχωρούν οι συνεδρίες τα αισθήματα μου κάθε φορά αναμειγνύονται. Άλλες φορές νοιώθω χαρούμενη για την προσπάθεια σας και άλλες φορές προβληματισμένη για το πισωγύρισμα σας, αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένη να προσπαθήσω ακόμα πιο σκληρά, για να πετύχουμε το στόχο μας και να κάνουμε αυτό το ένα τη φορά, βήμα πιο μπροστά. Ακόμα καμαρώνω για την γενναιότητα σας, να δοκιμάσετε αυτό το καινούργιο που τόσο καιρό δεν αποφασίζετε και να ξεπεράσετε τους φόβους σας, ενώ χαίρομαι διπλά όταν εδραιώνεται μία νέα ωφέλιμη ως προς εσάς συμπεριφορά.

Ακόμα θέλω πάντα να σας λέω ότι δεν προσπαθείτε για κανένας άλλο, εκτός από τον εαυτό σας και εγώ είμαι εδώ για να σας δείξω πως εσείς θα αλλάξετε/ βοηθήσετε τον εαυτό σας, και θα ακολουθήσετε αργά και σταθερά τον δρόμο προς την δική σας ευτυχία και ολοκλήρωση.

Αυτό που ποτέ δεν σκέφτομαι στην συνεδρία μας είναι η επίκριση σε μία αρνητική σας συμπεριφορά. Μέσο της κατανόησης και της αποδοχής αυτής της «κακής» συμπεριφοράς, θέλω να σας οδηγήσω στην αλλαγή της. Γι’ αυτό εξάλλου βασικά στοιχεία της αμοιβαίας συμφωνίας μας από την αρχή είναι, η ειλικρίνεια και η σχέση εμπιστοσύνης.

Όσον αφορά εμένα, είμαι ο Ψυχολόγος σας, αλλά δεν θέλω να γίνω το πρότυπο σας, ούτε και νιώθω έτσι. Θέλω ο εαυτός σας να γίνει το πρότυπο σας! Έξω από το γραφείο μου, είμαι και εγώ ένας άνθρωπος με διαπροσωπικές σχέσεις, με προβλήματα να επιλύσω, με συγκρούσεις να εξομαλύνω και με στόχους και φιλοδοξίες να επιτύχω όπως και εσείς. Αυτό εσείς τη στιγμή της συνεδρίας δεν το βλέπετε, γιατί είμαστε εδώ για να μιλάμε μόνο για εσάς και πάντα έτσι θα γίνεται για το δικό σας όφελος.

Τελειώνοντας θέλω πάντα να θυμάστε ότι εσείς έχετε το «κλειδί» της ψυχής και του νου σας. Μου το εμπιστεύεστε και ανοίγουμε μαζί αυτή την πόρτα και θεραπεύουμε ότι σας προβληματίζει, αγχώνει και προκαλεί ψυχικό πόνο. Στο τέλος σας δίνω πίσω αυτό το κλειδί και εκεί τελειώνει ο δικός μου
ρόλος. Και όταν έρθει η ώρα της ολοκλήρωσης της θεραπείας, της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης, χαρούμενη και ευγνώμων για την πορεία μας, σας βλέπω να φεύγετε με σιγουριά, αυτοπεποίθηση και θάρρος να ζήσετε την καλύτερης πλέον ποιότητας ζωής σας!

Σας ευχαριστώ για το ταξίδι που κάθε φορά κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε!